Pilne
  • Wyniki wyborów II Tury Wyborów Samorządowych *** NOWY DWÓR MAZOWIECKI: Sebastian Sosiński 59,88% - Jacek Kowalski  40,12% *** NASIELSK: Radosław Kasiak 53,19%, Dawid Domała 46,81%  *** LEONCIN: Adam Krawczak 56,81%, Tomasz Koc 43,19% ***                Wyniki wyborów II Tury Wyborów Samorządowych *** NOWY DWÓR MAZOWIECKI: Sebastian Sosiński 59,88% - Jacek Kowalski  40,12% *** NASIELSK: Radosław Kasiak 53,19%, Dawid Domała 46,81%  *** LEONCIN: Adam Krawczak 56,81%, Tomasz Koc 43,19% ***

Pozwól sobie na najwyższą jakość i wybierz profesjonalne piece gastronomiczne

Jeśli chcemy zacząć swoją przygodę w gastronomii lub chcielibyśmy wymienić nasz sprzęt na bardziej wydajny, warto poznać możliwości, jakie mamy podczas wyboru podstawowego narzędzia, jakim są piece gastronomiczne. Piec gastronomiczny pozwoli całemu zespołowi w Twojej kuchni na dużą oszczędność czasu, skuteczne i bezpieczne przygotowywanie potraw. Im nowszy, a czasem też droższy sprzęt, to jest on łatwiejszy w obsłudze, szybki w obróbce termicznej posiłków, mięs i pozwala na płynne funkcjonowanie Twojej restauracji. Wybór odpowiednich urządzeń, nie jest łatwy i restauracje podejmują swoją decyzję o zakupie nowego pieca na podstawie wielu różnorodnych czynników. Przygotowanie dania w wysokiej jakości piecu gastronomicznym jest niezwykle łatwe i Twoi pracownicy na pewno docenią zastosowanie takich urządzeń w twoim lokalu. Niestety przedział cenowy, w jakim są piece konwekcyjne, piece konwekcyjno-parowe czy piece piekarnicze jest bardzo dużo. Dlatego właśnie trzeba przed wyborem pieca dowiedzieć się, na co warto przeznaczyć te niewątpliwie duże pieniądze.

Piece gastronomiczne – piec gastronomiczny, jak go wybrać, co brać pod uwagę?
W domowej kuchni w przeciwieństwie do wszelkiego rodzaju kuchni profesjonalnych nie używamy takich narzędzi jak piece konwekcyjne, piec konwekcyjno-parowy czy modeli cukierniczych lub piekarniczych. Z tego właśnie powodu może być trudno przede wszystkim początkującym restauratorom dokonać słusznego wyboru, zwłaszcza kiedy nie ma pod sobą doświadczonego kucharza, który już miał okazję sprawdzić nowoczesne piece konwekcyjne czy piekarnicze. W każdym lokalu gastronomicznym jest kilka czynników, które mogą mieć wpływ na decyzję, w jakie sprzęty powinny być owe lokale wyposażone. Kuchnia w tej branży powinna działać niezawodnie i gotowanie powinno przebiegać bez żadnych opóźnień w czasie.

Przed dokonaniem wyboru odpowiedniego modelu do naszej restauracji, piekarni czy do naszych lokali typu fast food powinniśmy sprawdzić jakie możliwości mamy dostępne. Piec gastronomiczny jest dostępny w wielu odmiennych od siebie rodzajach, warto je poznać w czasie kiedy sprawdzamy nasze możliwości lokalowe gastroprodukt.pl/piece-gastronomiczne. Piec konwekcyjny, to podstawowy wybór, który w zależności od profilu naszej działalności może mieć też różne od siebie parametry. Piec konwekcyjno-parowy, to propozycja do dużych lokali, które wymagają najbardziej zaawansowanego technologicznie sprzętu i wielu różnorodnych funkcji. Ponadto można też zobaczyć oferty na piece piekarnicze i cukiernicze, aby zobaczyć całe spektrum naszych możliwości przy wyborze, tego podstawowego narzędzia naszej pracy.

Piece konwekcyjne, piec konwekcyjno-parowy, piece piekarnicze – jak wybrać, profesjonalny piec gastronomiczny?

Piece gastronomiczne mogą między sobą różnic się między innymi swoim wymiarami, ich głębokości mieszczą się w przedziale od 662 mm do 1207, wysokości to 575 mm do nawet 1866, a szerokości mogą osiągać od 535 mm do 882 mm. Wybierając piec gastronomiczny, powinniśmy zacząć od tego, ile miejsca możemy na niego poświęcić.

Na rynku dostępnych jest bardzo dużo różnych modeli piecy gastronomicznych. Warto przed dokonaniem wyboru sprawdzić, czy w naszym lokalu mamy warunki do zamontowania modeli elektrycznych, gazowych. Można także zdecydować się na urządzenia elektryczno-gazowe. Warto zobaczyć ofertę sprawdzonych sklepów internetowych oferujących wysokiej klasy piece gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej i wyposażone w wiele przydatnych funkcji poprawiających wydajność naszej restauracji.

Wybierając piec konwekcyjno-parowy mamy możliwość smażenia, grillowania, pieczenia, a także gotowania na parze. Takie urządzenia sprawdzają się świetnie w dużych restauracjach, gdzie potrzebujemy krótkich czasów przygotowywania posiłków i dużych możliwości, w jaki sposób możemy je przygotowywać.

Piec gastronomiczny powinien być również dostosowany do ruchu, jaki mamy w naszej restauracji, większe urządzenia z dużą ilością funkcji mogą być zbyteczne i mogą się okazać nietrafioną decyzją w małych barach, czy w sieciach fast foodów. Z tego powodu piece gastronomiczne są dostępne w wielu odmiennych od siebie modelach.

Piec konwekcyjny różni się od tych konwekcyjno-parowych. Restauratorzy mniejszych lokali gastronomiczny częściej decydują się na nie za sprawą ich niewielkich rozmiarów. Brak w nich funkcji parowania, ale tak samo potrafią zachować odpowiedni termoobieg i zaoferować użytkownikom możliwość pieczenia, smażenia oraz gotowania. Co więcej, piece konwekcyjne wyposażone są w sterowanie elektroniczne (automatyczne), dzięki któremu w krótkim czasie ustawimy różne interesujące nas programy, co jest bardzo proste i przełoży się na efektywność pracy naszego zespołu. Piec konwekcyjny może mieć także sterowanie manualne.

Warto także zaznaczyć, że piece piekarniczo-cukiernicze, to również piece konwekcyjne, dlatego przy wyborze, jakie piece gastronomiczne powinny się znaleźć w naszych restauracjach, warto dobrze sprecyzować naszą specjalizację i nasz profil. Inna komora pieczenia i inny piec będzie potrzebny na stacjach benzynowych, a inny będzie dostosowany do wymagań restauracji hotelowych.

Wybór dobrze dopasowanego do naszego lokalu pieca gastronomicznego pozwoli naszym pracownikom efektywnie pracować. Dla nas może to być szansa do lepszego wyposażenia naszej kuchni, jeśli dobrze użyjemy naszego budżetu i wybierzemy profesjonalny piec gastronomiczny, który sprawdzi się w naszej specjalności. Szeroka gama profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych, konwekcyjnych i piekarniczo-cukierniczych, to możliwość wyboru pieca gastronomicznego, który pomoże naszym pracownikom pracować efektywnie i bez zbędnego wysiłku, co wpłynie na jakość serwowanych potraw.

 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wyłacz adblocka!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Utrzymujemy się wyłącznie z reklam. Wesprzyj nas, wyłączając je.