Nowy Dwór Maz: Podwyższone stężenie amoniaku w La Lorraine

W piątek (29.03) chwilę po godzinie 19 dyżurny Powiatowego Stanowiska Kierowania, otrzymał sygnał z czujników zamontowanych w piekarni La Lorraine w dzielnicy przemysłowej Nowego Dworu Mazowieckiego. Na miejsce natychmiast zadysponowano zastępy Straży Pożarnej.

Strażacy ustalili, że jedna z czujek w pomieszczeniu sprężarkowni, wskazuje na podwyższone stężenie amoniaku. Pomiary wykazały 200 ppm. W gotowości postawiona została Specjalistyczna Grupa Chemiczno Ekologiczna z JRG 6 w Warszawie, która w ostateczności nie została zadysponowana do Nowego Dworu Mazowieckiego. W trakcie interwencji strażaków, stężenie powoli zaczęło spadać.

Trwa wewnętrzne ustalanie co było powodem wystąpienia tak dużego stężenia.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wyłacz adblocka!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Utrzymujemy się wyłącznie z reklam. Wesprzyj nas, wyłączając je.